Keresés

Eddigi látogatóink száma


Szigetszentmiklósi Járási Hivatal - Nyitvatartás, elérhetőségek, ügyintézés

A Szigetszentmiklósi Járási Hivatal székhelye: Szigetszentmiklós

Fontos döntést hozott a kormány a közelmúltban. A közigazgatásban jelenleg működő rendszert alaposan megváltoztatják. Az eddigi jegyzőhöz tartozó összes ügy és hatáskör kormány keze alá kerül és a közigazgatás kereteken belül lehet majd az ügyeket intézni. A gyakorlatban a szakemberek gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést remélnek. Mindez papírformailag úgy fog kinézni, hogy a következő év elejétől az önkormányzatokat 175 járás fogja váltani. A járások beosztása elkészült és a beosztást igyekeztek úgy kialakítani, hogy az minden ember számára elérhető legyen. Januártól gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést ígérnek a járásoknak köszönhetően.

Amennyiben mindent szeretne megtudni a járások bevezetésével kapcsolatban úgy érdemes az oldalunkon minden hasznos információt elolvasni. A járás fogalma, a járások bevezetése 2013. január elsején esedékes a kormány döntése alapján. Ezek az újonnan felállított hivatalok fogják ellátni az államigazgatás és a közigazgatási ügymenetek feladatait. A munkát a fővárosban 23 kerületi kormányhivatal, míg a vidéki nagyvárosokban a kormányablakok fogják segíteni. A törvényalkotók úgy gondolják, hogy az új rendszer, mely képzettebb munkaerőt biztosít, felgyorsítja mindenki ügyintézési folyamatát.

Szigetszentmiklósi Járási Hivatalhoz tartozó települések:

  • Délegyháza
  • Dunaharaszti
  • Dunavarsány
  • Halásztelek
  • Majosháza
  • Szigethalom
  • Szigetszentmiklós
  • Taksony
  • Tököl


Nagy változások lépnek érvénybe a következő év elejétől a közigazgatásban, hiszen a kormány úgy döntött, hogy az önkormányzatok feladatainak jelentős részét az újra felállított járások veszik át. A járások kialakításánál figyelembe vették, hogy főként a vidéki emberek ügymeneteit megkönnyítsék. Ezen felül a kormánypárti politikusok ígérete szerint sokkal tapasztaltabb és nagyobb tudású ügyintézők látják majd el a feladatokat, így az ügymenet egyszerűbb és gyorsabb lesz. A jegyző hatáskörébe tartozó ügyek közül közel nyolcvan kerül az új irodákba. Az államigazgatási eljárás keretében intézhető ügyeket január elsejétől veszik át a járások.

Kapcsolódó tartalom