Keresés

Eddigi látogatóink száma


Szabadság kalkulátor


Szabadság kalkulátorA szabadság kalkulátor 2013 évre is a munkaviszony alapján kötelezően járó fizetett szabadság napjainak számát határozza meg, a munkavállalót és a házastársát megillető pótszabadságok figyelembe vételével. A kalkulátorral szintén kiszámolható, hogy mennyi ténylegesen járó szabadság illet meg egy kismamát a gyes és gyed igénybevétele után. A Top kalkulátorok portálon működő szabadság kalkulátor segítségével a közalkalmazottak, pedagógusok is megtudhatják, mennyi a részükre törvény szerint járó szabadság.

 

Az Új Munka Törvényke alapján a rendes szabadság változatlanul alapszabadságból és pótszabadságból áll. Az alapszabadság minden munkavállalót alanyi jogon illet meg, ez egységesen 20 nap. A pótszabadság azonban különböző feltételekhez kötött. Vannak azonban olyan tényezők, amelyek növelik a rendes szabadság mértékét. Például a szülői pótszabadság nem csak a gyermek nevelésében nagyobb részt vállaló szülő veheti igénybe, hanem mindkét szülő. További két munkanap pótszabadság jár fogyatékkal élő gyermeket nevelő szülőnek. Fontos tudni, hogy a törvény megengedi a cégek saját kollektív szerződésben eltérhetnek a szabályozástól a szabadság tekintetében.


Gyakran nagy kérdés a munkavállaló számára, hogy milyen jogai vannak a szabadságot illetően, ha munkahelyet vált, vagy amikor kilép egy adott munkáltatótól és fennmaradt valamennyi ki nem vett szabadsága. Ebben az esetben például a munkáltató ki kell fizesse ezeket a napokat, a szabadság kalkulátor 2013 pillanatok alatt megmutatja, mekkora összeget jelent ez.

Amennyiben a munkavállaló az adott cégnél év közben kezdi munkaviszonyt, abban az esetben az év végéig munkában eltöltött idő arányában jár a szabadság. A szabadság kalkulátor természetesen a bevitt adatok alapján ezt a részidőt is ki tudja számítani. Fontos tudnivaló, hogy ha a dolgozó év közben kezdi meg munkaviszonyát, akkor természetesen az év végéig ledolgozott idő arányában jár részére a rendes szabadság. A szabadság 2013 tekintetében lényeges ismerni azt a szabályt, miszerint ha a munkáltató és a dolgozó között nem született más tartalmú megállapodás, akkor a dolgozó részére egyhuzamban legalább 14 nap szabadságot ki kell adni, amennyiben a munkavállaló ezt az igényét a szabadság tervezett megkezdése előtt minimum 15 nappal jelzi munkáltatója felé. A szabadság 2013. évi módosulása értelmében a dolgozók javát szolgáló rendelkezés lesz az, amely alapján a szabadság a következő évre átvihető lesz azzal a feltétellel, hogy erre vonatkozóan a munkáltató és a munkavállaló között évente megújítható megállapodásnak kell létrejönni.

-

Kedvezőtlen változás lesz azonban a jövő évtől életbe lépő szabályozás, mely szerint a szabadság idejére járó átlagfizetés megszűnik, e helyett távolléti díjat kaphatunk majd a szabadság idejére, ez azonban egészen biztos, hogy sokkal kisebb összeg lesz, mint a jelenlegi átlagkereset. A Top kalkulátorok oldalán a szabadság kalkulátor 2013 használatával azonnal megtudhatjuk, hogy hány nap rendes szabadság jár részünkre évente. Ehhez csak meg kell adni a program által kért adatokat, mely után rögtön láthatóvá válik az alapszabadságból és pótszabadságból összeálló rendes szabadság napjainak száma, amire jogosultak leszünk.