Keresés

Eddigi látogatóink száma


Horoszkóp kalkulátor


Horoszkóp kalkulátor 2013A horoszkóp az asztrológiának egy olyan megjelenési formája, amellyel egy konkrét időpontra vonatkozóan megismerhetjük a naprendszer bolygóinak helyzetét és jellemzőit, hatásait.

Ezen információk felhasználásával és értelmezésével horoszkóp kalkulátor 2013 során megmutatja mindenkinek azokat a várható eseményeket, melyek a jegyük alapján a sorsukban várható változásokra vonatkoznak.Érdemes megfigyelni az egy napon születettek személyiségét, biztos, hogy minden esetben van valami apró eltérés a sorsuk alakulásában és alapvetően a személyiségükben is. Persze az alapvető jellemzők azért elég általánosak, de minden egyén esetében nagy befolyással van a bolygók, a bolygói fényszögek és az asztrológiai házak állása, annak változása. A horoszkóp kalkulátor 2013 évi változata a zodiákus – csillagjegy – alapján működik, e szerint vagyunk besorolhatók az állatövi jegyek alá születési dátumunk szerint.

  A jegyek általános jellemzői, melyek az esetek többségében minden adott jegyben született személynél felfedezhetők:

Kos (március 21 – április 20)

A Kos szülötte alapvetően jó humorú, erőteljes, okos, vállalkozó szellemű, általában határozott és ösztönösen cselekszik. Mindent meg tesz azért, hogy célba érjen, de a kitartása nem mindig elegendő. Sokat kockáztat, folyamatosan mozgásban van, a korlátokat nehezen viseli. Legfőbb ellensége az unalom és a tehetetlenség. Sok esetben fejjel megy a falnak, ilyenkor kíméletlen saját magával és környezetével szemben is. Nyílt, őszinte és minden helyzetben feltalálja magát, helytáll. Vágyik a szabad és független életre, de mégis szükséges van egy olyan partnerre, aki mellett szenvedélyét kiélheti, aki megérti őt.

Bika (április 21 – május 21)

A Bika jegyében születettek a nyugodt, kényelmes életet szeretik, fontos, hogy anyagilag biztonságban érezzük magukat, igyekszik is ennek feltételeit teremteni. Legelső helyen áll nála a családja és önmaga biztonsága, kényelme és ennek hosszú távú biztosítására törekszik. A Bika jegyű ember kitartó, fél a nagy változásoktól, minden téren szereti biztonságot. Annak ellenére, hogy önfejű és gyanakvó, mégis igen jó barát lehet a Bika szülötte. A nehézségeket jól viseli, de hirtelen haragú is és ilyenkor nem kíméli vitapartnerét.

Ikrek (05.22 – 06.21)

E jegy szülötte feltűnően jó értelmi képességekkel rendelkezik, nagyon könnyel tanul, értelmes, de nyugtalan természet. A változatosság az életeleme, jószívű és másokon szívesen segít, akár áldozatokat is hozz szeretteiért. Ugyan akkor néha szörnyen határozatlan, nehezen viseli a kudarcélményeket, labilis idegrendszerű, hajlamos a depresszióra. Mintha két ember élne benne – innen is az ikerpárból fakadó elnevezés -, sokszor az egyik percben még jókedvű, a következőben magába fordul és lehangolttá válik. Az Ikrek alapvető életeleme a társasági élet és az állandó kommunikáció, így a barátok igen fontosak az életében.

Rák (06.22 – 07.22)

A Rák jegyű ember érzékeny, hullámzó kedélyű, sokszor a pillanatnak él, szinte keresi a változásokat és kihívásokat. Nagyfokú szeretetre vágyik és lételeme, hogy szerethessen is valakit. Egyik legjellemzőbb tulajdonsága a biztonságos otthon megteremtésének vágya, szeretteinek megóvása. Hagyománytisztelő, érzékeny lelkületű, könnyen sebezhető.  Személyiségükre azonban általában az összetettség jellemző, tud igen könnyen kezelhető és kedves lenni, de ugyanakkor házsártos, konok és sértődékeny is. Ne próbáljuk becsapni, mert természeténél fogva igen óvatos és érzékeny.

Oroszlán (07.23 – 08.23)

Az Oroszlán sem véletlenül kapta nevét, az e jegyben születettek erősek és bátrak, életerejük hatalmas, azonban sok esetben zsarnokok. Általában a társaság kedvencei, mely főként optimizmusuknak, bizalmat gerjesztő viselkedésüknek köszönhető. Akiben túlsúlyban van a kisebbrendűségi érzés, az az Oroszlán előfordul, hogy dicsekvő, kicsit talán fellengzősé is. A sorsát maga szereti irányítani, de egy a mélypontokból nem mindig tud felemelkedni és újrakezdeni. A tanulás nem tartozik a kedvenc időtöltései közé, de ha elkerülhetetlenül szükséges, akkor igen nagy elszántsággal áll neki, főleg egy esetleges magasabb pozíció elérése reményében. Érzelmi téren kapcsolatai nem túl harmonikusak annak ellenére, hogy szeretetre méltónak tartják, de tudják róla, hogy igen nagy kalandor és inkább a skalpokat gyűjti. Ez érzelmi, szerelmi életére jellemző, mert barátaihoz hűséges és kitart mellettük.

Szűz (08.24 – 09.23)

A Szűz jegyében születettekre a jó pénzügyi és kereskedelmi érzék, a racionális gondolkodás jellemző, könnyen és gyorsan tanulnak, ezen belül is hallatlan jó nyelvérzékkel rendelkezhetnek. A Szűz segítőkész, jó szándékú, kitartó és nagy önfegyelem jellemzi. Terveit az esetek többségében megvalósítja, de nehezen viselhető tulajdonsága a sokszor mániába átcsapó rendszeretete és bizalmatlansága. Nehezen nyílik meg, kapcsolatait illetően is óvatos, de ha rátalál a párjára, kész egy életen át szeretni és gondoskodni róla.

Mérleg (09.24 – 10.23)

A Mérleg jegyű személy szereti maga körül a társaságot és szereti ő maga is megteremteni a társasági élet megfelelő körülményeit. Szereti a szépet, ez vonatkozik az otthonára és általában az őt körülvevő világra. Cselekedeteit azonban az értelemmel szemben inkább érzelmei vezérlik,  ezért jellemző rá a gyakori hangulatváltozás. Gyakran a végsőkig halogatja teendőinek intézését, arra számít, majd megoldódnak a dolgok. Vonzódik őt a könnyed életvitelhez, ritkán hajlandó a dolgokat mélyebben elemezni, és főként nem szeret a „tükörbe nézni”. Másokkal általában tapintatos és diplomatikus, a békesség érdekében sokszor engedékeny. Kifinomult művészi érzékkel rendelkezik, ezek közül is legjobban a zene világához vonzódik, ebben a közegben tud teljes egészében feloldódni.

Skorpió (10.24 – 11.22)

A Skorpióról köztudott, hogy szinte kivétel nélkül határozott, kitartó, szenvedélyes és igen elszánt személyiség. Életében nagy szerepet játszik a hatalom, mindenről van saját véleménye és ahhoz a végsőkig képes ragaszkodni. Okos, nagy tudású, óriási önfegyelemről ad tanúbizonyságot, minden helyzetből képes újra talpra állni, de ugyan akkor a végletek embere. Nagyon megfontolandó, hogy megbántjuk-e, nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem képes és nem is akar megbocsátani. Vezetői szerepre kiválóan alkalmas, elsősorban a pénzügyi területeken érhet el nagy sikereket. A szerelemben szenvedélyes, de nem jellemző rá a hűség, e mellett rettentően zárkózott, érzelmeit nehezen mutatja ki. Elképzelni sem tudja milyen lehet kiszolgáltatottnak lenni, mindig saját maga irányítja sorsát, nem is enged beleszólást. Titokzatos és épp ezért sokszor bizalmatlan, magányos.

Nyilas (11.23 – 12.21)

A Nyilas jegy szülöttének igen kell magára figyelnie és vigyáznia. Könnyen megtörténhet, hogy sok esetben túllő a célon, könnyelmű és pazarló lesz, ráadásul alkatánál fogva hajlamos az elhízásra. Nehezen képes harcolni bármiért is, inkább a kevésbé jó, de kényelmes megoldásokat választja. Persze ezek a tulajdonságok a Nyilas jegyűekben teljesen eltérő mértékben lelhetők fel, és minden esetben az adott személy körülményei, életmódja és lehetőségei alakítják a személyiség fejlődését. Amint fizikai és szellemi téren megtalálja az összhangot, teljesen harmonikussá válhat a Nyilas is. Kedveli a játékokat és a sportot, különösen közel állhat hozzá a lovaglás.

Bak (12.22 – 01.20)

A Bak szülötte megfontolt, türelmes, józan gondolkodásra kész, kedves, de ugyan akkor zárkózott természetű. Az esetek többségében megfontolt, társaságban is inkább először a megfigyelő szerepét vállalja, nem szeret a középpontban lenni. Többnyire nehezen barátkozik, de akiben megtalálja az igaz barátot, ahhoz egész életében hűséges marad. Döntéseit nehezen hozza meg, de igyekszik azt az igazság alapjaira helyezni, néha apró dolgokból óriásit kreál, de nem befolyásolható. A végsőkig ragaszkodik megszokott életéhez, tárgyaihoz, a változást rettentő nehezen viseli. Megszerzett vagyonára, pénzére vigyáz, nem jellemző rá a felelőtlen pénzszórás. Érzelmi életére jellemző, hogy érzéseit csak nagyon lassan, hosszú idő után mutatja ki, főként óvatosságból, de ha biztonságban van, akkor hűséges társ lesz, akire a másik minden esetben számíthat.

Vízöntő (01.21 – 02.19)

A Vízöntő jegyben születettek legjellemezőbb tulajdonsága az átlagosnál sokkal jobb értelmi- és felfogóképesség. Ragaszkodik függetlenségéhez, még ha házasságban, kapcsolatban él is, egy bizonyos mértékben feltétlenül szüksége van arra, hogy szabadnak érezze magát. Akitől ezt megkapja, a mellett egy életen át kitart. Ritkán hagyatkozik érzéseire, érzelmeire, inkább racionálisan gondolkodik, ész érvekre hallgatva. Természeténél fogva sok mindenbe belevág, kapkod, nem túl kitartó, hamar ráun egyes dolgokra. Nem csak másokat, saját magát is sokszor meglepi viselkedésével, személyisége sok esetben kettős, bármely közösségbe pillanatok alatt teljesen képes beilleszkedni, de ugyan ilyen erővel képes megsértődni, hátat fordítani és az addigiakkal teljesen más irányt venni.

Halak (02.20 – 03.20)

A Halakra igen jellemző a tartalmas, intenzív élet. Többnyire hangulatember, épp ezért sokszor következetlenül cselekszik, sokszor kiszámíthatatlan. Hatalmas eredményeket tud elérni, nagy tehetséggel van megáldva, de mégis ritkán elégedett, hajlamos az önsajnálatra. A végsőkig képes alkalmazkodni, egészen az önsanyargatás fokáig is eljuthat és ha megbántják, abba bele is betegedhet. Az életét nagy nehézségek jellemzik, ennek ellenére remekül alkalmazkodik másokhoz és a körülményekhez. Kapcsolatait a hűség és a már szinte rajongásnak mondható, ódaadó szeretet jellemzi.

A különbözőségek okát az aszcendenssel lehet magyarázni, mely lényegében meghatározza az egyén szokásait, stílusát, viselkedését, és a külső jegyekre is rányomja bélyegét. Az aszcendens nem más, mint a születés pillanatában felkelő jegy, mely nagy hatással van arra, hogy a külső világ milyen képet lát rólunk.  A horoszkóp kalkulátor 2013 megmutatja Önnek a csillagjegy - aszcendensét, nem kell hozzá más, mint megadni a születés helyét és pontos időpontját percre pontosan, ez után rögtön olvashatja is, melyek az Önre leginkább jellemző tulajdonságok. Az aszcendenst azért nevezik felkelő jegynek, mert azzal az állatövi jeggyel egyezik meg, amelyik a születés pillanatában kelt fel a horizonton. Kevesen tudják ugyanis, hogy a Föld forgása miatt egy nap alatt a tizenkét jegy körbejár az égbolton, de ezek közül az lesz az aszcendensünk, amelyik a születésünk pillanatában épp az égbolt peremén van.

A horoszkóp készítése és tanulmányozása során látható, hogy az egyes zodiákusokra mennyire különböző jegyeket jellemzőek, de összességében egy nagy rendszerben kezelhetők és különböző alapszempontok szerint vizsgálhatók. Így például összefoglalhatók elemi-, vagy minőségi felosztás szerint, évszakok szerint, vagy akár pozitív-negatív jegyek alapján. A horoszkóp kalkulátor 2013 rendszerünk segítségével amennyiben megadja a születési dátumát, pillanatok alatt megtudhatja, hogy Ön melyik csillagjegybe tartozik.