Keresés

Eddigi látogatóink száma


Bértábla 2013 évre, melyet most könnyedén átnézhet!


Bértábla 2013Hogy mire számíthatnak majd jövő évben a közalkalmazottak és az ő esetükben hogyan alakul a bértábla 2013-ban, az még nem egészen átlátható, de a kiszivárgó hírekből lehet következtetni.

Egyelőre óriási különbségek láthatók az orvosok, rendőrök, BKV-s munkavállalók keresetei között és nem lehet tudni, hogy mitől nő meg egy szakma becsülete, vagy éppen mitől lesz kevesebb.

 A kormány ígéretet tett a közalkalmazott bértábla 2013 éves kedvezőbb átalakítására, az új köztisztviselői illetményalap korrigálására. Az alábbi táblázat a jövő évi elhatározásokat mutatja, ahol a fizetési osztályok első fokozata a garantált havi illetmények összegét mutatja. Hogy ki melyik fokozatba sorolható, az szakképzettségtől, illetve végzettségtől függ. Tehát egy alapfokú végzettségű közalkalmazott az „A” fizetési osztályba kerül besorolásra, aki pedig akadémiai doktori címmel rendelkezik, az a „J” fizetési osztályba kerül, ez a legmagasabb fokozat. A fizetési fokozat besoroláson belül a konkrét fizetés adott személy esetében a ledolgozott évek számával egyenes arányban nő.

A bértábla 2013 a minimálbér esetére is alkalmazható, mégpedig úgy, hogy akinek a táblázat szerint számított bére nem éri el a minimálbért, annak a fizetését fel kell kerekíteni.

Az alábbi bértábla 2013 tekintetében megmutatja a közalkalmazotti fizetési osztályok első fizetési fokozata szerinti garantált illetmények havi összegét a további sorokban pedig a fizetési fokozatokhoz tartozó legkisebb szorzószámokat.

Bértábla 2013

Ami a pedagógus béreket illeti, a kormányzati biztos állítása szerint az új életpálya-modell 2013-ra biztosan beindul, mely magasabb bérezést von maga után. Persze ennek megvalósulása elsősorban a gazdasági helyzet alakulásától függ, ennek nagymértékű javulására pedig senki nem vállal garanciát.

Ugyan ilyen feltételek mellett prognosztizálható az egészségügyi bértábla 2013 évi, remélhetőleg kedvező változása is, mert az elképzelések szerint legalább hatvanöt ezer forintos emelkedés várható a most bruttó 350 ezer forint alatt kereső egészségügyi dolgozók számára. Ez igen biztos gazdasági és anyagi hátteret igényel, hiszen hozzávetőlegesen 16.520 orvost, közel 68.000 szakdolgozót és cca. 1400 szakdolgozót, egészségügyben dolgozó nem szakirányú végzettségű munkavállalót érint