Keresés

Eddigi látogatóink száma


Bérkalkulátor


Bérkalkulátor A Bérkalkulátor - már az új évre aktualizálva - felkeresésekor minden érdeklődő megtalálja a számára fontos kérdésköröket, legyen az akár a bérek kérdése, akár a járulékok témaköre. Tájékozódhat a bérkompenzációról a kötelező béremelésről, a nyugdíjak alakulásáról. Oldalunkon a bérkalkulátor 2013 használatával már kiszámolhatók a bérek 2013-ra vonatkozóan, csak be kell ütni a bruttó fizetést és azonnal látni, mekkora lesz a nettó kereset.

 

Ez változik az új évben: A bérkalkulátor 2013 rendszerünk már az új értékekkel számol!

  • havi bruttó 202.000  forint feletti fizetésekre továbbá nem vonatkozik a 27 %-os adóalap-kiegészítés (szuperbruttó), így az szja kulcs ténylegesen 16%,
  • megszűnik a nyugdíj járulékfizetés felső plafonja, ez 2012-ben 7.942.200 Ft volt, mely felett nem kellett a 10%  nyugdíjjárulékot megfizetni.
  

Azt is részletesen megmutatja Önnek a rendszer, hogy a bruttó fizetést mely adók, járulékok terhelik. Egyszóval a bérkalkulátor használatakor kiderül, hogy hogy változatlan bruttó bér mellett mekkorák lesznek a bérek 2013 évben.


Bárki nagyon egyszerűen kiszámolhatja, hogyan alakulnak a bérek 2013 tekintetében. A rendszerünk az aktuális adójogszabályokat alapul véve számítja ki a járandóságokat. Aki kíváncsi arra, hogy mennyi havonta a bruttó keresetét terhelő járulékok, a online bérszámító használatával tiszta képet kaphat. Weboldalunkon egyszerűen tájékozódhat az új adótörvényekről és a munkajoggal kapcsolatos változásokról. Számos információval gazdagodhat a fizetéseket illetően, a kalkulátor naprakészen megmutatja minden adatot, így a járulékemelés okozta változásokat, különösen az adójóváírás eltörlésének következményeit, melyet nem kizárólag az adózók, de a munkáltatók szemszögéből is vizsgálunk. Természetesen a bérkalkulátor 2013 online nettó bérszámító rendszer a fenti összes tényezőt figyelembe veszi a bérek kiszámítása során.

A sokféle változás a hozzá nem értőknek igen bonyolult rendszert mutat, A bérkalkulátor segít eligazodni a módosulások szövevényes rendszerében. Átláthatóan tanulmányozhatja a bérkalkulátor 2013 felkeresésével az adókulcsok, adójóváírások, járulékok, gyermekkedvezmények kérdéseit, sőt a bonyolult témákban kérdéseket tehet fel, melyeket szakembereink megválaszolnak. Megismerhető, hogy a bérek hogyan alakulnak szabadság, táppénz esetén, A cafetéria rendszer alakulásával is foglalkozunk, hiszen ez is befolyásolja a bérek 2013 évre várható kialakulását.

A kormány igyekszik a szociális és ellátási rendszert, igazságossá, finanszírozhatóvá tenni, ez nagy mértékben befolyásolja a nyugdíjak alakulását. A bérkalkulátor 2013 követi a reformokat, az új törvények okozta változásokat, melyek folyamatosan alakítják a nyugdíjrendszert is. Várhatóan a nyugdíjt illetően még számos tényező változni fog, tovább befolyással lehet a nyugdíjszámítás és általában a bérek 2013 rendszerére. A bérek tekintetében arról is tájékozódhat a Top kalkulátorok honlapján, hogyan alakulhatnak a bérek 2013-ban. Programunk még szakembereknek is segítséget adhat, hiszen a könyvelést végzők is feltehetik azokat a kérdéseiket, melyekkel kapcsolatban bővebb tájékoztatásra van szükségük. A weboldalunk használata sokat segíthet a bérek, járulékok, adók változásának nyomon követésében, de még az ide vonatkozó törvények és munkajogi szabályzók megértésében is.

A bérek 2013-ban szintén változhatnak a családi adókedvezmény függvényében, a Top kalkulátorok oldalán erről is minden fontos információ megtalálható. A kedvezmény igénybevételéhez meg kell felelni a törvényi elvárásoknak. Az érvényesítésre jövő ében is azoknak lesz lehetősége, akik a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja. tv.) értelmében jogosultak a családi kedvezményre. A családi adókedvezmény értelmében az egy vagy két kedvezményezett eltartott esetében havonta és kedvezményezett eltartottanként 10.000 forinttal, három vagy több eltartott esetében 33.000 forinttal magasabb összegű nettó keresettel számolhat a család.

Szintén a legfrissebb hírek találhatók oldalunkon arról, hogy mire számíthatnak a közalkalmazottak, hogy alakul a közalkalmazotti bértábla 2013-ban előreláthatóan. A kormány ígéretet tett ezen a téren a kedvező változásra, az új köztisztviselői illetményalap korrigálására. A közalkalmazotti bértáblázat 2013-ra frissített változata a Bérkalkulátor oldalán már megtekinthető. Tőlünk megtudhatja azt is, hogy a jövő évben is jelen lesz a fordított adózás, mely azt jelenti, hogy az olajos magvak, gabonafélék és a fehérje növények értékesítése során a fordított adózás szabályait kell alkalmazni, vagyis  a fordított adózás során az adót a szolgáltatás igénybe vevője, illetve a termék beszerzője fizeti meg, tehát a számlán az áfa nem kerül feltüntetésre, az adót a vevő kell, hogy az állam felé megfizesse.

Nagyban befolyásolják majd a bért, a nettó keresetet a folyamatosan változó adójogszabályok, ezekről is bőséges információval szolgál a Bérkalkulátor, naprakész hírek, cikkek formájában. Vonatkozik ez például azokra a munkanélküliekre, akik vissza kívánnak kerülni a munkaerőpiacra, pályakezdőkre, gyermeket vállaló szülőkre, mivel, a hírek szerint mindannyian adókedvezményre lesznek jogosultak 2013-ban. A FEOR–9-es szakképzettséggel nem rendelkező munkavállalók után a munkaadók a minimálbér összeghatáráig a most érvényes 27 százalék szociális hozzájárulási adó helyett csak 18 százalékot fognak fizetni. A bérek 2013-as alakulását és általában a megélhetésünket befolyásoló minden adat felkerül a Bérkalkulátor honlapjára, a telefonadótól, a cégautó adón keresztül a dugódíjig. Ha összességében kíváncsi arra, adott bruttó keresetből mennyit visz majd haza és ebből az adóváltozások után mennyi maradhat a családi kasszában, látogasson el a Bérkalkulátor oldalára, ahol nap mint nap frissített hírekkel követheti nyomon a változásokat.Mennyit keresünk jövőre? A részletes bérkalkulátor rendszer megmondja Önnek!

2013. januártól megszűnik a szuperbruttó, életbe lép az egységes 16 százalékos adózás. Azok, akiknek a  bruttó keresete havi 202.000 forint és 1 millió forint közé esik talán egy kicsit jól járhatnak, valamint némi kedvező változásra számíthatnak azok, akiknek bruttó jövedelme 660 ezer forint, e mellett pedig igénybe tudják venni a családi adókedvezményt három gyermekre vonatkozóan. Ezekben az esetekben hozzávetőlegesen húsz ezer forintos pluszra lehet számítani. Ebből tehát arra lehet következtetni, hogy még jobban jár jövőre az, akinek magasabb a keresete, mert az, hogy mennyit keresünk jövőre, elsősorban attól függ, mennyi most a bruttó bérünk. A bruttó 202 ezer forintos jövedelemhatárig ez után sem lesz kedvezőbb a helyzet, és a felsőbb rétegekben is változnak a számok, ugyan is azzal, hogy végleg kivezetésre kerül a félszuperbruttó is, az éves 2 millió 424 ezer forint felett keresőknél megszűnik az 1,27-szeres adóalap kiegészítés. Ezek mellett az adótörvény változásával egy időben eltörlik a járulékplafon, mely azt jelenti, hogy a nyugdíjjárulék esetében a havi bruttó 660 ezer forintot meghaladó keresetek esetén az ezt meghaladó rész után is le kell adózni a tíz százalék járulékot, valamint a magánnyugdíj pénztárba befizetendő tagdíjat.

Az, hogy vajon mennyit keresünk jövőre, elsősorban a jelenlegi bruttó bérünktől függ. Akik 202.000 forint feletti bruttó keresettel rendelkeznek most, azok jól járnak, hiszen az adócsökkentés őket érinti. A jelenlegi adórendszerben ugyanis az éves 2.424.000 forint feletti bérek után 1,27-es szorzóval számított, 20,32 százalék adót kell megfizetni, ez pedig jövőre megszűnik. Az ennél kevesebbet keresők esetében nem lesz változás, sőt a reálbér csökkenésével, jó esetben stagnálásával még rosszabbul járhatnak.Oldalunkon a kalkulátor segítségével azonnal megtudhatja mekkora összeget vihet majd haza 2013-ban, ha beüti jelenlegi bruttó bérének összegét. A kalkulátor használatával meg lehet tudni, mennyit keresünk jövőre. Ez azt jelenti, hogy aki havi bruttó 300 000 forintos fizetéssel rendelkezik, az idén a 202.000 forint feletti részre, tehát 98.000 forintra 4,32 százalék adót fizet, ez forintban kifejezve 4234.- Ft, mely az érintetteknek jövőre pluszt jelent. Mivel a három és több gyermeket nevelőknek már ebben az évben sem kell személye jövedelemadót fizetni, így a szuperbruttó teljes kivezetése változatlan fizetés mellett őket semmilyen irányban nem érinti. Akik a magasabb kereseti kategóriába tartoznak, azok is felteszik a kérdést, hogy mennyit keresünk jövőre, hisz megszűnik a nyugdíjjárulék felső határa, így a havonta bruttó 660 000 forint felett keresők esetében már nem lesz az e fölötti részre járulékmentesség.

Leginkább azok fogják megérezni a változásokat, akik négy, vagy több gyermeket nevelnek, mert a változások révén 660.000.- és 730.000.- Ft bruttó kereset között is kevesebb lesz a nettó bér összege. Az öt gyermeket nevelők járnak a legrosszabbul, mert bruttó havi 660.000 forint bérhatárig ugyan annyit keresnek majd mint idén, az ennél többet keresők esetében jövőre viszont az adótörvény változása miatt csökken a nettó bérük. Egy ötgyermekes munkavállaló 2013-ban nyolcszáz ezer forint havi bruttó kereset esetén tizennégy ezer forinttal fog kevesebbet keresni a jelenleginél.

Hogy mennyit keresünk jövőre arra igen csak rányomja bélyegét az a tény, hogy a kormány nem hajlik a kiskeresetűek adójának csökkentésére. Az egységes 16 százalékos adó bevezetése a gyermek nélküli, minimálbérrel bejelentett munkavállalók esetében óriási adóteher növekedést jelent a mostani 4,8 százalékos járulékhoz képest. Ráadásul az általános adók és járulékok összességében 48,8 százalékra nőnek a jelenlegi 38,8 százalékhoz viszonyítva. Az igaz, hogy kétséges mennyit keresünk jövőre, azonban örülhetünk, mert ettől a módosítástól a GDP két százalékponttal megnövekedhet.